Övriga uppdrag

Fotograferingar

Jag har projektlett och varit AD för många många fotograferingar under 8 års tid. Här nedan är några av de fotoprojekt jag kommit med idé för och sedan även projektlett själva fotograferingarna. Har jobbat både med modellfotograferingar (som var det jag började med) och rena interiör-fotograferingar.

Det här är den sista fotograferingen jag projektledde för Texet och Mac One, 2008.

Texet_MJ09_800

Här är en modellfotografering vi gjorde för accessoar-sortimentet i Hästens katalog.

acc_fashion_6

Fotograferingen nedan gjordes för ett nytt sortiment av ställbara sängar för Hästens 2009. Idén var att visa att man kan göra annat än att sova i en säng, och vi ville göra det utan att använda modeller. Copyn byggde på att man kan planera sin trädgård, kvällens middag eller kanske en kommande resa genom böcker som man läser medan man sitter bekvämt i sin säng. Vi byggde upp sovrum där ens intresse tränger sig in i rummet.

adjustable

Naturmaterial-fotografering för Hästens katalog för att visa att naturmaterial är bäst att ha närmast kroppen.

fashion_6

Katalogfotografering för Hästens sängar, där vi ville visa alla sängmodeller i liknande miljöer. Fotograferingen ägde rum på Furillen på Gotland och har använts flitigt runt om i världen i PR. Vi gjorde även en modellfotografering vid samma tillfälle för känslobilder i katalog och för butik.

furillen_8 furillen_people_4

Vi skulle göra en fotografering med fokus på att Hästens sängar är handgjorda. Rubriken var “Made by hand since 1852” och vi ville i bilden visa verktygen och hantverket. Modellen i bilden är master craftsman på Hästens sängar.

handmade_4

Inför lansering av en ny kollektion kontinentala sängar gjorde vi en fotografering som skulle berätta att de nya sängarna är nygamla. Ett nytt sätt att tillverka sängarna som bygger på gamla metoder och tekniker. Copyn löd “something old, something new, something borrowed and something blue-checked”.

kontinentala_4

Fotografering 2012 för nya ställbara sängar. Vi ville att bilderna skulle gå ihop med katalogbilderna som fotats året innan på Furillen, därför höll vi färgskalan i grått, vitt och blått.

new_adjustable_3

Vi gjorde även utomhus-varianter av interiör-bilderna för alla sängar på Furillen, se exempel på några av dem nedan. Det blir en skön konstrast mellan den ruffa miljön och den nya fina rena sängen.

outdoor_furillen_3

2009 fick vi i uppdrag att fotografera så mycket av sortimentet som möjligt för användning för PR och katalog. Vi fokuserade på gavlar och färger på sängar och byggde upp olika miljöer för att visa olika stilar (och grundbudskapet är egentligen att en Hästens passar in i vilken miljö som helst).

punkt_colors_6

Trycksaker

Efter att ha jobbat ett antal år med att marknadsföra dataprodukter på Dabus, Pc Express och Inwarehouse så startade jag mitt företag och fick 2004 förfrågan om att jobba med Lindebergs Grant Thornton, som senare bytte namn till Grant Thornton. Jag jobbade med alla deras trycksaker och inbjudningar, mot alla landets kontor. När företaget bytte grafisk profil vid namnbytet hjälpte vi till att skapa nya mallar för att följa den nya grafiska profilen. Jag jobbade i många år med Grant Thornton som idag producerar de flesta av sina trycksaker inhouse.

GT_trycksaker_800 GT_annonser_800

En av mina första uppdrag i mitt egna företag var redovisningsbyrån ERB som jag gjorde ny logotyp och grafisk profil till. Året var 2003.

logo_erbsverige_800

Några år senare kom Samlogic till oss och ville ha hjälp att formge sina produktförpackningar. Året var 2006 och vi jobbar fortfarande med Samlogic.

SamLogic_800

Under min tid på PC Express (2001) fick jag en förfrågan om att göra ekonomiska prospekt till då nystartade Seamless.

Seamless_800

Brazilian Properties säljer bostäder i Brazilien och kom till oss för logotyp, grafisk profil och hemsida 2006.

Brazilien_trycksaker_800

Katarina Woxnerud är en ledande träningsprofil, författare och coach. Hon kontaktade oss 2004 för hjälp med grafisk profil, ny logotyp och hemsida. Vi jobbar fortfarande tillsammans med Katarina.

Woxnerud_trycksaker_800

Min första grafiska anställning var som katalogansvarig på Dabus Dataprodukter som sålde dataprodukter via postorder och webb. Året var 1998 och jag började uppdraget med att göra en re-design av katalogen.

Dabus_800

Kampanjer

Under min tid på Texet blev det många katalogproduktioner och många kampanjer. Den här gillade jag lite extra. Det var en kampanj för nya färger av t-shiren Nick som vi haft i sortimentet ett tag. De nya färgerna var orange, rosa, blå och honung. T-shirten var med lite smalare passform än övriga t-shirts i sortimentet, och var anpassad för en yngre målgrupp. Vi kallade kampanjen “I love Nick” och handritade trycken som gjordes på tröjorna, där vi bytte ut Nick mot de nya färgerna. “I love pink”, “I love blue”, “I love orange” och “I love honey”. T-shirtarna delades ut på mässa och man kunde välja sin personliga favorit. Helt klart favorit-give away på hela mässan, vi fick många besökare i montern pga våra t-shirts.

Texet_trojtryck_Nick_800

Kommentarer inaktiverade.